Alidtcha Binazon over Lawrence of Arabia

Sadettin speelt in de nieuwe voorstelling Lawrence of Arabia met drie jonge acteurs die we graag aan je voorstellen. Alidtcha Binazon is 21 jaar en zit op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie. Haar favoriete film is Jack et la mécanique du coeur van Stéphane Berla.

Als stage heb je een rol in de theater remake van een van de meest iconische films aller tijden. Hoe voelt dat? 

Alsof ik een Hollywood ster ben. Maar dan in frascati. En ipv een taxi fiets ik door de regen, maar in de huid kruipen van Michel Dimitri,- ik bedoel; Omar Sharif,- ik bedoel Sherif Ali, is fantastisch. Als vrouw een belangrijk personage in zo’n helden film mogen spelen is erg leuk.

Heb je een favoriete scene in de film? Zo ja, welke en waarom? 

De waterbron scene waar Sherif Ali en Lawrence of arabia elkaar ontmoeten. Omdat de beelden en de tekst en manier van spelen top zijn. Lekker dramatisch.

Gaan we daar iets van terugzien in de voorstelling?

😉

Welke rol(len) speel jij in de voorstelling? 

Sherif Ali, Gertrude Bell, en mezelf.

Welke droomrol hoop je ooit te gaan spelen (naast deze rol natuurlijk!)? 

Een science fiction heldin in een film of serie.

Lawrence of Arabia is een coproductie van Trouble Man & St. Marjolijn van Heemstra. De voorstelling speelt van 4 oktober t/m 2 december door het hele land. Naar de agenda.

Meer nieuws

Nederland is DOPE

In aanloop van de nieuwe voorstelling DOPE ging Het Nationale Theater in hun magazine in gesprek met Pieter Tops. Pieter Tops is hoogleraar bestuurskunde en lector aan de politieacademie en…

lees verder ▸