Citizen K. genoemd in favorieten lijst van Parool

Het einde van een jaar betekent diverse eindejaarslijstjes met het beste van het afgelopen jaar. Het Parool publiceerde een lijst met het beste van de podiumkunst van 2019 volgens hun recensenten. Citizen K. werd maar liefst drie keer genoemd als één van de beste voorstellingen van afgelopen jaar. Lees hier wat de recensenten te zeggen hebben over de voorstelling:

Simon van den Berg: “254 autobiografische vignetten van alledaags anders zijn en anders gemaakt worden. Kirmiziyüz’ solovoorstellingen hebben vaak hetzelfde onderwerp, maar worden jaar na jaar rauwer, eerlijker en beter. Geweldige ondersteuning en ontregeling door muzikant Kaspar Schellingerhout.”

Anne van de Wetering: “Nooit meer een voorstelling maken over afkomst en identiteit, was het plan van Sadettin Kirmiziyüz. Dat mislukte. Er ontstond uit die zoektocht een voorstelling die vragen stelde die nog heel lang in mijn hoofd zijn blijven rondzweven. En die gelukkig nog in reprise gaat.

Hans Smit: “Meer dan 250 persoonlijke ervaringen met alledaags racisme stort Kirmiziyüz met groeiende woede over ons uit. Zijn relaas is prachtig opgebouwd en wordt subtiel gevoed en voortgestuwd door de geweldige bijdragen van muzikant/medespeler Kaspar Schellingerhout. Verplichte kost voor beleidsmakers en wegkijkers. Boeiend en urgent van begin tot eind.”

In seizoen 2020-2021 gaat Citizen K. in reprise!

 

Meer nieuws

Nieuw campagnebeeld van SOGOshow

Het nieuwe campagnebeeld voor de voorstelling Dope is ontworpen door het Haagse SOGOshow. Wij zijn zo blij met het beeld dat we ze hier graag in het zonnetje zetten.

SOGOshow…

lees verder ▸

Dope trailer is af

Hoera, de trailer van Dope is af. Kijk ‘m snel hij is héél erg…dope!

Dope speelt van 3 maart t/m 28 mei door het hele land. Kijk hier voor meer…

lees verder ▸

Nederland is DOPE

In aanloop van de nieuwe voorstelling DOPE ging Het Nationale Theater in hun magazine in gesprek met Pieter Tops. Pieter Tops is hoogleraar bestuurskunde en lector aan de politieacademie en…

lees verder ▸