Giovanni Brand over Lawrence of Arabia

Sadettin speelt in de nieuwe voorstelling Lawrence of Arabia met drie jonge acteurs die we graag aan je voorstellen. Allereerst Giovanni Brand. Hij is 25 jaar en volgde aan het Institute of performative arts in Maastricht zijn opleiding. Zijn favoriete film is Magnolia van Paul Thomas Anderson. Wij stelden hem vijf vragen.

Als stage heb je een rol in de theater remake van een van de meest iconische films aller tijden. Hoe voelt dat?

Buiten dat het een van de meest iconische films aller tijden is is het ook de meest onvolledige film aller tijden. En de poging om die film completer te maken voelt goed. Jammer alleen dat dat nodig is. Erg teleurstellend dus van David Lean maar daardoor extra goed van Marjolijn en Sadettin om dit samen met ons te proberen.

Heb je een favoriete scene in de film? Zo ja, welke en waarom?

Elke scène waar een kameel in voorkomt! Dat zijn echt top beesten.

Gaan we daar iets van terugzien in de voorstelling?

Enof we dat gaan terugzien! The Lawrence of Arabia zonder kamelen kan natuurlijk niet.

Welke rol(len) speel jij in de voorstelling?

Welke rollen ik allemaal speel? Ik kan het zelf soms ook niet meer bijhouden, er komen er elke week wel een paar bij. Soms versta of onthou ik het verkeerd en dan bereid ik een hele act voor maar dan bedoelde ze iemand anders. En dan doen we meer onderzoek en kan die rol er toch in blijven want er is dan ergens wel weer een connectie met de film of het echte verhaal van T.E. Lawrence. Het gezegde Alle wegen leiden naar Rome had beter kunnen zijn Alle wegen leiden naar de eerste wereld oorlog in het Midden oosten. Alleen waren daar natuurlijk niet veel wegen maar daarom zijn die kamelen dan weer van cruciaal belang.

Welke droomrol hoop je ooit te gaan spelen (naast deze rol natuurlijk!)?

Het eerste wat in me opkomt is vader. Maar dat is in het echte leven. Op dit moment speel ik wel een van mijn droomrollen maar dat had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ik ben niet zo gefocust op bepaalde rollen dus ik vind dit een lastige vraag. Ik maak van alles wat ik speel wel een droomrol voor mezelf en ik vind dat elke rol dat ook verdient want als ik het al geen droomrol vind waarom zouden anderen mensen er dan naar moeten kijken? Wel droom ik er al jaren van om ooit met Alize Zandwijk te mogen werken. Voor de rest zijn er nu al veel van mijn dromen uit mogen komen ook in dit project. Ik sprak in de aanloop naar dit project samen met Marjolijn met een Kamelen expert, zij noemde kamelen de dragers van haar dromen. Ik droom graag vandaar dat ik misschien zo van kamelen hou.

Lawrence of Arabia is een coproductie van Trouble Man & St. Marjolijn van Heemstra. De voorstelling speelt van 4 oktober t/m 2 december door het hele land. Naar de agenda.

Meer nieuws

Nederland is DOPE

In aanloop van de nieuwe voorstelling DOPE ging Het Nationale Theater in hun magazine in gesprek met Pieter Tops. Pieter Tops is hoogleraar bestuurskunde en lector aan de politieacademie en…

lees verder ▸