Interview met Kaspar Schellingerhout op 3voor12

Muzikaal meesterbrein Kaspar Schellingerhout maakt bij de nieuwe voorstelling DOPE de live soundtrack. Hij werd door 3voor12 Den Haag geïnterviewd voor de rubriek Oh Ja Joh?! over zijn (Haagse) interesses, inspiratie bronnen en zijn vroegere band Doll House Drama.

“Wat is je favoriete plek in Den Haag? De Oude Mol, het café. Ik ben eigenlijk al lang weg uit Den Haag, maar als ik daar binnenkom, zit daar altijd iemand die ik ken. En de viskraam bij het Binnenhof. Ik probeer daar één keer per week, als ik repeteer voor Het Nationale Theater, kibbeling te halen.”

“Waar luister je de laatste dagen naar? Momenteel luister ik veel naar Toearegbands als Tinariwen en Imarhan en naar de afrobeat van Fela Kuti. Ook voor de voorstelling, omdat we bezig zijn over dope, drugs, een roes en in trance. Hiervoor gebruiken we repetitieve Afrikaanse percussie voorzien van een lekkere blues gitaar. Eigenlijk een soort dance. Het gaat de hele tijd door met kleine veranderingen, maar dan wel met een fijner organische sound. Wat warmer, wat menselijker.”

Het hele interview is hier terug te lezen.

Naast de afspeellijst op 3voor12 met Kaspar’s favorieten krijg je hier een voorproefje van de fenomenale muziek uit DOPE!

DOPE is een coproductie met Het Nationale Theater en is te zien in de theaters t/m eind mei.

 

 

Meer nieuws

Registraties online

Nu we niet mogen spelen, zijn we continu op zoek naar manieren om ons werk met je te delen. De afgelopen weken deden we dat in de vorm van het…

lees verder ▸

Podcast De Correspondent

Voor de podcast De binnenbühne ging Marjolijn van Heemstra op virtueel huisbezoek bij Sadettin. Hij speelt een monoloog uit DOPE en vertelt hoe het met hem gaat en hoe hij de…

lees verder ▸