Lovende reacties première De knettergekke wereld achter het raam

Na een mooie première kregen we een prachtige staande ovatie van het publiek. Ook de pers was aanwezig, de eerste reacties lees je hieronder.

Theaterkrant:
De poëtische tekst van Ad de Bont toont daarbij dat het vreemdelingen maar raar vinden niet voorbehouden is aan geel, rood, wit of blauw, maar ook dat twee kleuren samen ook een geheel nieuwe kleur kunnen creëren. Fraai is samenspel van beide spelers, die gedurende de voorstelling niet alleen in woord maar vooral in houding schakelen tussen onschuldig en verbeten, onzeker en vol zelfvertrouwen, haat en liefde.

Parool:
Een geëngageerde voorstelling waarin diversiteit met een prettige graad van abstractie wordt gepresenteerd.
Scènes:
‘goede link met de actualiteit’
‘humor die in het stuk zit, slaat (..) aan.’
Volkskrant:
Spelers Jessie Wilms en Kirmiziyüz, geregisseerd door Paul Knieriem, roepen dan met weinig woorden een complete (verziekte) wereld op. Sowieso lukt het ze om met geanimeerd spel, rap schakelend tussen allerlei emoties, hun personages in die knetterracistische wereld enige lucht en humor mee te geven.
De voorstelling De knettergekke wereld achter het raam van Trouble Man en De Toneelmakerij is tot en met 25 november in het theater te zien. Koop hier je kaarten.

Meer nieuws

‘Lawrence’ op de radio!

Als een ware ‘zomergast’ liet Sadettin tijdens het radio 1 programma Nooit Meer Slapen fragmenten horen die hem inspireren. Van Star Wars tot D’Angelo! Alles komt voorbij. Ook vertelt hij uitgebreid over de…

lees verder ▸

Mooie recensies Lawrence of Arabia

Op 10 oktober 2019 ging Lawrence of Arabia in premiere. Hieronder een kort overzicht van de fijne recensies:

NRC ★★★★ “Met haar tekst heeft Van Heemstra complexe, geopolitieke ontwikkelingen weten…

lees verder ▸

Lawrence of Arabia in de Volkskrant

In de Volkskrant staat een mooi artikel met Marjolijn van Heemstra over Lawrence of Arabia. “Theatermakers Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz maakten een ‘making-after’ van de filmklassieker Lawrence of Arabia. Want, zegt Van…

lees verder ▸