Lovende reacties première De knettergekke wereld achter het raam

Na een mooie première kregen we een prachtige staande ovatie van het publiek. Ook de pers was aanwezig, de eerste reacties lees je hieronder.

Theaterkrant:
De poëtische tekst van Ad de Bont toont daarbij dat het vreemdelingen maar raar vinden niet voorbehouden is aan geel, rood, wit of blauw, maar ook dat twee kleuren samen ook een geheel nieuwe kleur kunnen creëren. Fraai is samenspel van beide spelers, die gedurende de voorstelling niet alleen in woord maar vooral in houding schakelen tussen onschuldig en verbeten, onzeker en vol zelfvertrouwen, haat en liefde.

Parool:
Een geëngageerde voorstelling waarin diversiteit met een prettige graad van abstractie wordt gepresenteerd.
Scènes:
‘goede link met de actualiteit’
‘humor die in het stuk zit, slaat (..) aan.’
Volkskrant:
Spelers Jessie Wilms en Kirmiziyüz, geregisseerd door Paul Knieriem, roepen dan met weinig woorden een complete (verziekte) wereld op. Sowieso lukt het ze om met geanimeerd spel, rap schakelend tussen allerlei emoties, hun personages in die knetterracistische wereld enige lucht en humor mee te geven.
De voorstelling De knettergekke wereld achter het raam van Trouble Man en De Toneelmakerij is tot en met 25 november in het theater te zien. Koop hier je kaarten.

Meer nieuws

Nieuwe trailer online

‘De knettergekke wereld achter het raam’ is nu in het theater te zien. Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan nu de trailer!

 

lees verder ▸

De knettergekke wereld achter het raam

Samen met De Toneelmakerij maakt theatermaker Sadettin Kirmiziyüz ‘De knettergekke wereld achter het raam’, een kleurrijke voorstelling vol humor en naïviteit voor iedereen van 8 jaar en ouder. Over kleine…

lees verder ▸

Research deel 2 begint

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug, het formeren van verschillende colleges gaat beginnen. Zo ook de research voor Metropolis #2: Politiek. Een jaar lang volgt Sadettin de jonge, idealistische partijen die…

lees verder ▸