Sadettin vertrekt bij het Ro Theater

Sadettin maakte vorig seizoen het eerste en zeer succesvolle deel van CODE 010. Samen met het Ro Theater had hij de intentie voor een lange verbintenis om zijn groei als maker binnen een gezelschap een impuls te geven. De nieuwe artistieke koers onder Bianca van der Schoot conflicteert met die lange termijn afspraken, waardoor de laatste twee delen van CODE 010 niet meer gemaakt zouden kunnen worden. Kırmızıyüz besloot daarom om ook het tweede deel van CODE 010 niet bij het Ro Theater te maken. Kırmızıyüz en Van der Schoot hebben hierover een goed gesprek gevoerd en wensen elkaar alle goeds voor de toekomst.

Kırmızıyüz vindt het verschrikkelijk jammer dat hij nu alweer vertrekt bij het Ro Theater. “Ik voelde me enorm thuis bij het Ro Theater. Ik wilde hier graag de hele reeks van CODE 010 maken. Nu de afspraken hierover niet kunnen worden nagekomen en de reeks niet kan worden voltooid, kies ik voor een andere richting. Dat vind ik wel heel vervelend voor de cast en crew waar ik mee zou gaan werken.” Kirmiziyüz is al volop in gesprek over mogelijke projecten en samenwerkingen met andere partijen. Zijn stichting Trouble Man speelt hierin natuurlijk een grote rol.

Zowel Sadettin Kırmızıyüz als het Ro Theater benadrukken dat zijn vertrek losstaat van de samenwerking binnen Theater Rotterdam en de wijzigingen in de Raad van Toezicht en de directie van het Ro Theater. Sadettin had het besluit om het tweede deel van CODE 010 niet meer te maken reeds twee maanden voor deze wijzigingen genomen.

 

In de media:
NRC 30-10-2015
NRC
AD Rotterdams Dagblad 31-10-2015
AD Rotterdam

Meer nieuws

Nieuwe trailer online

‘De knettergekke wereld achter het raam’ is nu in het theater te zien. Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan nu de trailer!

 

lees verder ▸

De knettergekke wereld achter het raam

Samen met De Toneelmakerij maakt theatermaker Sadettin Kirmiziyüz ‘De knettergekke wereld achter het raam’, een kleurrijke voorstelling vol humor en naïviteit voor iedereen van 8 jaar en ouder. Over kleine…

lees verder ▸