Trouble Man

Logo 500x500 trans

Trouble Man is in 2010 opgericht om de voorstellingen van Sadettin Kırmızıyüz te produceren. Deze theatermaker met twee paspoorten laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving.

Sadettin Kırmızıyüz

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen, 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was te zien in voorstellingen van o.a. het Nationale Toneel, mightysociety, het Zuidelijk Toneel, Noord Nederlands Toneel, Theater EA en het Onafhankelijke Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen, maar wordt gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving. De eerste vier voorstellingen die hij maakte na zijn afstuderen (Avondland, De vader, de zoon en het heilige feest, What’s Happenin brother en Somedaymyprincewill.com) vormden een reeks over ‘hete hangijzers’ als religie, dubbele identiteit en migratie. De afgelopen seizoen maakte Sadettin een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving: Hollandse Luchten. Binnen deze reeks maakte hij drie voorstellingen: JeremiaPandgenoten en De radicalisering van Sadettin K. In seizoen 2016-2017 ging Sadettin opnieuw op tournee met De vader, de zoon en het heilige feest.

In najaar 2017 maakt hij met Trouble Man de voorstelling Kruistocht, een voorstelling gebaseerd op dat dikke boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek samen met Marjolijn van Heemstra en Jetse Batelaan (Theater Artemis). In voorjaar 2018 volgt Metropolis 1, het eerste deel van het vierluik dat Sadettin de komende vier jaar samen met Het Nationale Theater maakt. In Metropolis draait het om de Stad, de Stedeling en de verhalen die zij voortbrengen. Geïnspireerd door de tv-serie “The Wire” wordt in elk deel een kernthema van het stedelijke leven onderzocht. Metropolis 1 (première 3 maart 2018) opent met Onderwijs, het voorportaal van de samenleving.

Kırmızıyüz is een hedendaagse verteller; vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur ontstaan voorstellingen die meer zijn dan egodocumenten.

Albert van Andel

Albert van Andel studeerde  – net als Sadettin – in 2007 af aan Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is hij werkzaam als regisseur en producent. Hij regisseerde onder meer bij het huis van Bourgondië en Theater Bellevue. Hij is daarnaast sinds 2011  werkzaam als zakelijk leider van Trouble Man.

Dieke van der Spek

Na twee universitaire studies en diverse banen in de marketing vond Dieke van der Spek het tijd om het heft in eigen hand te nemen en als freelancer aan de slag te gaan. Op 24 augustus 2009 heeft zij Ludieke Marketing & Communicatie opgericht. Door haar netwerk in de creatieve sector bestond haar portfolio al snel uit diverse culturele opdrachtgevers. Dieke is sinds 2013 verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van Trouble Man.

Naast Trouble Man werkt zij onder meer voor Het Nationale Theater, Daria Bukvic, theatergroep Firma MES, YoungGangsters, BOG., Festival Dag in de Branding en het Zuiderstrandtheater. Daarnaast is Dieke tourmanager van de band Splendid.

Fondsen en Coproducenten

De voorstellingen van Sadettin Kırmızıyüz en Trouble Man zouden niet mogelijk zijn zonder de financiële, praktische en morele steun van de volgende fondsen en instellingen:

FPK_LOGO-ZWART-S     Logo BNGCF