Trouble Man

Logo 500x500 trans

Trouble Man is in 2010 opgericht om de voorstellingen van Sadettin Kırmızıyüz te produceren. Deze theatermaker met twee paspoorten laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving.

mannetje_™

Sadettin Kırmızıyüz

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen, 1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was te zien in voorstellingen van o.a. het Nationale Toneel, mightysociety, het Zuidelijk Toneel, Noord Nederlands Toneel, Theater EA en het Onafhankelijke Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen, maar wordt gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving. De eerste vier voorstellingen die hij maakte na zijn afstuderen (Avondland, De vader, de zoon en het heilige feest, What’s Happenin brother en Somedaymyprincewill.com) vormden een reeks over ‘hete hangijzers’ als religie, dubbele identiteit en migratie. De afgelopen seizoen maakte Sadettin een nieuwe reeks over de Nederlandse samenleving: Hollandse Luchten. Binnen deze reeks maakte hij drie voorstellingen: JeremiaPandgenoten en De radicalisering van Sadettin K. In seizoen 2016-2017 gaat Sadettin opnieuw op tournee met De vader, de zoon en het heilige feest.

Kırmızıyüz is een hedendaagse verteller; vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur ontstaan voorstellingen die meer zijn dan egodocumenten.

1451456_10202136423839515_1377665857_n

Albert van Andel

Albert van Andel studeerde  – net als Sadettin – in 2007 af aan Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is hij werkzaam als regisseur en producent. Hij regisseerde onder meer bij het huis van Bourgondië en Theater Bellevue. Hij is daarnaast sinds 2011  werkzaam als zakelijk leider van Trouble Man.

appie

Dieke van der Spek

Na twee universitaire studies en diverse banen in de marketing vond Dieke van der Spek het tijd om het heft in eigen hand te nemen en als freelancer aan de slag te gaan. Op 24 augustus 2009 heeft zij Ludieke Marketing & Communicatie opgericht. Door haar netwerk in de creatieve sector bestond haar portfolio al snel uit diverse culturele opdrachtgevers. Dieke is sinds 2013 verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van Trouble Man.

Naast Trouble Man werkt zij onder meer voor het Nationale Toneel, Daria Bukvic, theatergroep Firma MES, Theater Na de Dam, Festival Dag in de Branding, het Zuiderstrandtheater en de Young VIPs jazztournee. Daarnaast is Dieke tourmanager van de band Splendid.

10620459_10152497232393857_8360365468542483636_o

Fondsen en Coproducenten

De voorstellingen van Sadettin Kırmızıyüz en Trouble Man zouden niet mogelijk zijn zonder de financiële, praktische en morele steun van de volgende fondsen en instellingen:

FPK_LOGO-ZWART-S     Logo BNGCF