Lawrence of Arabia in de Volkskrant

In de Volkskrant staat een mooi artikel met Marjolijn van Heemstra over Lawrence of Arabia. “Theatermakers Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz maakten een ‘making-after’ van de filmklassieker Lawrence of Arabia. Want, zegt Van Heemstra, het verhaal is nog altijd relevant voor deze tijd – alleen niet op de manier waarop het wordt voorgespiegeld in de film.”

“Rode draad in het werk van Van Heemstra, zowel in haar boeken als op toneel, is hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden, en daarover is bij deze historische episode veel te zeggen. ‘De geopolitieke gevolgen van die oorlog zijn honderd jaar later nog dagelijks zichtbaar – ook hier.’”

“Op de onvermijdelijke klacht dat nu wéér een geliefde klassieker door de vleesmolen van deze tijd wordt gehaald, heeft Van Heemstra trouwens wel een antwoord: ‘Geschiedenis is een mengeling van feit en verhaal, en dat verhaal mag meebewegen met de tijd.”

Je kunt het hele artikel hier lezen.

Lawrence of Arabia is een coproductie van Trouble Man & St. Marjolijn van Heemstra. De voorstelling speelt van 4 oktober t/m 2 december door het hele land. Naar de agenda.

Meer nieuws

Annuleringen ivm COVID-19

Lief publiek, in het kader van de maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen kunnen we jullie helaas t/m 6 april niet verwelkomen bij onze voorstelling DOPE. Bezoekers ontvangen…

lees verder ▸