Vijf vragen aan Sadettin

Waarom is De vader, de zoon en het heilige feest anno 2016 nog steeds relevant? Sadettin vertelt het in 5 antwoorden op 5 vragen.

Zes jaar geleden maakte je ‘De vader, de zoon en het heilige feest’. Waarom is deze voorstelling anno 2016 nog steeds relevant?
Omdat juist nu, in een tijd waarin religie politiek wordt gemaakt, het belangrijk is om ook de mens en het menselijke achter het religieuze te laten zien. De voorstelling gaat ook over hoe een vader en een zoon in de loop der jaren van elkaar vervreemdden maar ook hoe ze elkaar weer hebben leren kennen en teruggevonden.

Hoe was het om de Hadj te maken met je vader? Is jullie relatie veranderd?
Het was een fantastisch avontuur. Inmiddels is mijn vader een van mijn beste vrienden.

Wat was voor jou het hoogte- en dieptepunt tijdens deze pelgrimstocht?
Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Natuurlijk de eerste keer bij de Kaaba, maar ook de tijd die ik met mijn vader (4 weken) in Saudi-Arabië doorbracht.

Hoe kijk je tegen de voorstelling aan nu je zelf vader bent geworden?
Ik kijk niet heel veel anders tegen de voorstelling, maar dat ik zelf vader ben geworden speelt wel en rol. In de voorstelling wijd ik daar aandacht aan en vooral aan de vraag “Wat nu?” Wil ik dat mijn zoon dezelfde soort (religieuze) opvoeding krijgt als ik? Of kan ik dat niet willen en is het vanzelfsprekend dat hij juist een ander leven gaat leiden?

Wil je dat je zoon ooit ook deze bedevaartstocht naar Mekka maakt?
Mag hij helemaal zelf weten. Maar als hij gaat wil ik mee!

De vader, de zoon en het heilige feest is nog t/m januari 2017 te zien in Nederland en België. Voor data en locaties, check de agenda.

Meer nieuws

Citizen K. gaat door!

Op 1 juni 2019 speelden wij de laatste voorstelling van Citizen K. bij Het Nationale Theater in Den Haag. Gelukkig is de laatste niet altijd echt de laatste. We gaan…

lees verder ▸

Trailer Citizen K.

Ben je benieuwd naar Citizen K.? Bekijk dan nu de trailer met fragmenten uit de voorstelling en muziek van Kaspar Schellingerhout.

lees verder ▸